Odadan Kaçış Oyunları | Defuse The Bomb

Oyun oynamak kişisel gelişime katkıda bulunuyor olsa da genellikle "çocuk" olmaktan çıkıldığında oyunlar da yavaş yavaş terk ediliyor. Oysa her yaşta oyun oynamaya ihtiyacımız var. Son zamanlarda yetişkinler tarafından sık tercih edilen oyun türlerinden biri de odadan kaçış oyunları. 

Odadan kaçış oyunu ifadesi aslında bu kurguları tam olarak karşılayamıyor, belki de "odadan kaçış" yerine evden kaçış oyunu demek daha doğru olur. Bu oyunlardan keyif almanın ilk koşulu koordine olabileceğiniz ve iyi anlaştığınız bir ekip. 2 ile 6 kişilik ekipler ile katılabilirsiniz ancak en optimum kişi sayısı bence 4. Ekip oluşturduktan sonra karar vermeniz gereken ise nasıl bir oyun istediğiniz. Seçenekleriniz şunlar: salt korku, salt kurgu, kurgu ve biraz korku, kurgu ve bolca korku, ne kurgu ne korku. 

Ben ve ekibimin ilk göz ağrısı Defuse The Bomb. Bahariye/Kadıköy'de kolay bulunabilir bir oyun. Güzel bir kurgusu var, ipuçları birbiri ile alakalı gereksiz, kafa karıştırıcı detaylar çok az. Korku da yok denecek kadar az. Oyundan sonra "olsaydı iyi olurdu" dediğimiz birkaç korku ögesi önermiştik, aşırıya kaçmadan eklemeler yapacaklarını söylemişlerdi. Umarım eklemişlerdir. ☺

Hikayeyi bilmeden gitmiştik, direkt oyunun içinde bulduk kendimizi. Detaylara ve senaryoya oyun içerisindeyken dahil olduk. Ancak daha fazla keyif almak istiyorsanız önce kurguya hakim olsanız daha keyifli olur. 

Defuse The Bomb İstanbul
32 yaşındaki eski Rus İstihbarat Servis Ajanı Sergey Bakunin istifasının ardından farklı suçlara karıştığı için Interpol tarafından aranan bir isim olmuştur. Rusya ve Çek Cumhuriyetin'deki vukuatlarından sonra Bakunin'in İstanbul'da olduğunun öğrenilmesinin ardından muhtemel bir eylemi önlemek için M.İ.T. sabıkalı eski suçluyu yakalamıştır. Ancak yaptıkları sorgu sonrasında Kadıköy'de bir eylem planı olduğu öğrenilmiştir. Bakunin, buraya içerisinde sizin de bulunduğunuz bir ekip gönderileceğinin farkındadır ve her şeyi buna göre ayarlamıştır. Sorgu sırasında ağzı oldukça sıkı olan Bakunin'den elde edilen bilgiler bir telsiz aracılığıyla olay yerindeki ekibe aktarılmaktadır. İstanbul'un kaderi ellerinizde! Bomba patlamadan önce, onu imha etmeniz gerek.

Yetmedi mi? Baş rolü olacağınız oyunun bir de fragmanını izleyin.


İlk oyun olmasından dolayı karşılaştırabileceğimiz bir deneyimimiz yoktu. Bu durumun da etkisi ile hayli keyif aldık. Sesler ve ekipmanlar başarılıydı. Oyunlarda olması mecbur moderatör müdahalesi bile senaryoya yedirilmişti. Dolayısıyla oyundan son dakikalara kadar kopmadık. Bombayı imha etmek üzereyken oyun moderatörünün bombayı durdurduğumuzu sanmasıyla çaldığı vals karşısında biz de oyunu bir süreliğine bırakıp müziğe eşlik ettik. O son dansı etmeseydik, belki de kurtulabilirdik.

1 saatin sonunda biz oyundan çıkmıştık, ama etkisinden uzunca süre çıkamamıştık. Oda oyunlarını keşfetmeye yeni başladıysanız ya da henüz birkaç oyuna gittiyseniz mutlaka bu oyuna da uğrayın. Rezervasyon linkini şuraya bırakıyorum: Defuse The Bomb Rezervasyon 

Oyuna gitmeyi düşünenlere şimdiden iyi eğlenceler.

Ve oyuna gidenler! Oyunun kritiğini yapmak ve yorumlarınızı dinlemek üzere sizi burada bekliyor olacağım. 

insan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BJOLİ'NİN ÖNERİSİ

Kurumsal Sosyal Sorumluluk, daha iyi bir dünya, daha karlı şirketler yaratmanın bir yoludur. "Bu sis bulutu dağıldığında, şirketlerin artık bir şeyleri desteklemesi, salt para kazanmak dışında da amaçlarının olması gerektiği düşüncesi herkesçe kabul edilmiş olacak." | Jeffrey Immelt, General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su, Sosyal Sorumluluk Şirketler Konferansı, 2008. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi: Angela & Roi

Instagram